MAGYAR KÁRPITOK, Kultúrpalota, Marosvásárhely

2013.09.10

Kategória:Hírek

MAGYAR KÁRPITOK MAROSVÁSÁRHELYEN A SZÁZADIK ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPLŐ KULTÚRPALOTÁBAN
Marosvásárhely, 2014.08.19-09.30.

A Magyar Kárpitművészek Egyesülete nagyméretű kárpitjaival méltó helyet találtak a bemutatkozáshoz. A Maros megyei Képzőművészek Szövetsége által vezetett galéria a most centenáriumát ünneplő jeles szecessziós épület, a Kultúrpalota része a város szívében. A XI. kerület testvérvárosa szeretetteljes fogadtatása és segítsége meghatotta a kiállításra kiutazó művészeket A négy nap minden perce új élményt nyújtott.

A kiutazó alkotók többsége még nem járt Erdélyben, ezért egy székelyföldi kirándulással leptük meg őket, mely élményeket most megosztjuk a távol maradottakkal a képgalériába feltöltött képek révén. Az Egyesületet Mana Bucur, a Maros megyei Képzőművész Szövetség elnöke mutatta be, és Csegzi Sándor, mint Polgármesteri Tanácsos igazi mecénásként, a város művészeit támogató elöljáróként köszöntötte.
Ezt követően Bartha Lajos és Bartha Ilka hegedűjátékkal, Bartók duókkal varázsolta el a nagyszámú egybegyűlteket, majd a tárlatot Nagy Miklós Kund művészeti író értő és az egyesület munkásságát illetően meghatóan tájékozott elemzését hallgathattuk meg. A kiállítás szeptember végéig, egy hónapig állt az érdeklődők előtt nyitva.

Dr. Lázárné Balog Edit
elnök, kurátor