ARANYGYAPJÚ-DÍJ, alapítás

2016.12.05

Kategória:Hírek

DÍJ ALAPÍTÁS

A Magyar Kárpitművészek Egyesülete díjat alapított a Kárpit 3 nemzetközi kiállítás alkalmából

Magyar Kárpitművészek Egyesülete

Díjkitűzés a KÁRPIT 3 Apokalipszis vagy globális fenntarthatóság című nemzetközi kárpitművészeti kiállítás alkalmából

 

  1. A Magyar Kárpitművészek Egyesülete a Pesti Vigadóban 2017. április 12. és május 28. között megrendezésre kerülő KÁRPIT 3 Apokalipszis vagy globális fenntarthatóság című nemzetközi kárpitművészeti kiállítás alkalmából díjakat alapít, melyek a következők:

1 db Aranygyapjú I.

1 db Aranygyapjú II.

1 db Aranygyapjú III.

1 db Különdíj

6 db Aranygyapjú oklevél

  1. A fent nevezett díjak alapítását a Magyar Kárpitművészek Egyesülete érvényes Alapszabályának II. fej. 5/8. pontja indokolja, azaz az MKE „ösztöndíjakat ad és díjakat alapít”, valamint a II. fej. 6. pontja, mely szerint azok megvalósulását „pályázatokból, támogatásokból, más szervezettől, illetve magánszemélytől kapott adományokból, a tagok által befizetett tagdíjakból, a közszolgáltatási szerződés ellenértékeként szerzett bevételből, valamint gazdasági-vállalkozási tevékenységéből származó bevételekből kívánja elérni”.
  2. A fenti díjak közül az Aranygyapjú I., II., III. pénzjutalommal járó díjak átadása, illetve a 6 db pénzjutalommal nem járó Aranygyapjú oklevél átadása a nemzetközi zsűri által a KÁRPIT 3 Apokalipszis vagy globális fenntarthatóság című nemzetközi kárpitművészeti kiállításra beválogatott magyar, illetve külföldi kárpitművészek közül azok számára lehetséges, akik a kárpitművészeti kiállítás alkalmából kiemelkedő művészeti teljesítményt felmutató műveket hoztak létre. Fenti díjak elbírálása a kiállítás nemzetközi zsűrijének fellebbezhetetlen jogköre. A pénzjutalommal járó Különdíj kitűzése a Magyar Kárpitművészek Egyesülete fennállásának 20 éves jubileuma alkalmából történik, azt kizárólag a KÁRPIT 3 Apokalipszis vagy globális fenntarthatóság című nemzetközi kárpitművészeti kiállításon részt vevő magyar művész kaphatja, odaítélése a kiállítás nemzetközi zsűrijének fellebbezhetetlen jogköre. A fenti díjak kitűzése a Magyar Kárpitművészek Egyesületének Elnöksége egybehangzó határozata, valamint az MKE 2016. november 29-én egybehívott Közgyűlésének akarata alapján történik.
  3. A fent nevezett díjak egyszeri átadására a KÁRPIT 3 Apokalipszis vagy globális fenntarthatóság című nemzetközi kárpitművészeti kiállítás ünnepélyes megnyitóján, 2017. április 12-én a Pesti Vigadóban kerül sor. Amennyiben a díjazni kívánt műalkotás több alkotó műve, úgy a díj közöttük közreműködésük arányában megoszlik.
  4. A fenti díjak kitűzését a Magyar Kárpitművészek Egyesülete Elnöksége nyilvános honlapján közzé teszi.
  5. A fent nevezett díjak átadásáig a díjkitűzéssel járó teendők ellátását a Magyar Kárpitművészek Egyesülete Elnöksége végzi.
  6. A Magyar Kárpitművészek Egyesülete Elnöksége a KÁRPIT 3 Apokalipszis vagy globális fenntarthatóság című nemzetközi kárpitművészeti kiállítás díjazottjainak névsorát a kiállítás megnyitását követően nyilvános honlapján közzé teszi.

Budapest, 2016. november 29.

Dr. Lázárné Balog Edit az MKE elnöke

Máder Indira az MKE alelnöke

Lencsés Ida az MKE alelnöke

dij