Díj alapítás dokumentum

dec 5, 2016

Kategória:Hírek

A Magyar Kárpitművészek Egyesülete díjat alapított a Kárpit3 nemzetközi kiállítás alkalmából

Magyar Kárpitművészek Egyesülete

Díjkitűzés a KÁRPIT 3 Apokalipszis vagy globális fenntarthatóság című nemzetközi kárpitművészeti kiállítás alkalmából

 

  1. A Magyar Kárpitművészek Egyesülete a Pesti Vigadóban 2017. április 12. és május 28. között megrendezésre kerülő KÁRPIT 3 Apokalipszis vagy globális fenntarthatóság című nemzetközi kárpitművészeti kiállítás alkalmából egyszeri alkalommal átadandó díjakat alapít, melyek a következők:

1 db Aranygyapjú I.

1 db Aranygyapjú II.

1 db Aranygyapjú III.

1 db Különdíj

6 db Aranygyapjú oklevél

  1. A fent nevezett díjak alapítását a Magyar Kárpitművészek Egyesülete érvényes Alapszabályának II. fej. 5/8. pontja indokolja, azaz az MKE “ösztöndíjakat ad és díjakat alapít”, valamint a II. fej. 6. pontja, mely szerint azok megvalósulását “pályázatokból, támogatásokból, más szervezettől, illetve magánszemélytől kapott adományokból, a tagok által befizetett tagdíjakból, a közszolgáltatási szerződés ellenértékeként szerzett bevételből, valamint gazdasági-vállalkozási tevékenységéből származó bevételekből kívánja elérni”.
  2. A fenti díjak közül az Aranygyapjú I., II., III. pénzjutalommal járó díjak átadása, illetve a 6 db pénzjutalommal nem járó Aranygyapjú oklevél átadása a nemzetközi zsűri által a KÁRPIT 3 Apokalipszis vagy globális fenntarthatóság című nemzetközi kárpitművészeti kiállításra beválogatott magyar, illetve külföldi kárpitművészek közül azok számára lehetséges, akik a kárpitművészeti kiállítás alkalmából kiemelkedő művészeti teljesítményt felmutató műveket hoztak létre. Fenti díjak elbírálása a kiállítás nemzetközi zsűrijének fellebbezhetetlen jogköre. A pénzjutalommal járó Különdíj kitűzése a Magyar Kárpitművészek Egyesülete fennállásának 20 éves jubileuma alkalmából történik, azt kizárólag a KÁRPIT 3 Apokalipszis vagy globális fenntarthatóság című nemzetközi kárpitművészeti kiállításon részt vevő magyar művész kaphatja, odaítélése a kiállítás nemzetközi zsűrijének fellebbezhetetlen jogköre. A fenti díjak kitűzése a Magyar Kárpitművészek Egyesületének Elnöksége egybehangzó határozata, valamint az MKE 2016. november 29-én egybehívott Közgyűlésének akarata alapján történik.
  3. A fent nevezett díjak egyszeri átadására a KÁRPIT 3 Apokalipszis vagy globális fenntarthatóság című nemzetközi kárpitművészeti kiállítás ünnepélyes megnyitóján, 2017. április 12-én a Pesti Vigadóban kerül sor. Amennyiben a díjazni kívánt műalkotás több alkotó műve, úgy a díj közöttük közreműködésük arányában megoszlik.
  4. A fenti díjak kitűzését a Magyar Kárpitművészek Egyesülete Elnöksége nyilvános honlapján közzé teszi.
  5. A fent nevezett díjak átadásáig a díjkitűzéssel járó teendők ellátását a Magyar Kárpitművészek Egyesülete Elnöksége végzi.
  6. A Magyar Kárpitművészek Egyesülete Elnöksége a KÁRPIT 3 Apokalipszis vagy globális fenntarthatóság című nemzetközi kárpitművészeti kiállítás díjazottjainak névsorát a kiállítás megnyitását követően nyilvános honlapján közzé teszi.

Budapest, 2016. november 29.

Dr. Lázárné Balog Edit az MKE elnöke

Máder Indira az MKE alelnöke

Lencsés Ida az MKE alelnöke

dij

Hagyjon üzenetet